Az Ön kosara üres.
Kosár Fizetés
Részösszeg: Ft

Ihlet

“A lányok minden úrvacsorakor új ruhát kaptak (hatszor egy évben). A módosabb házaknál akár húsz öltöző ruha is volt… A selymet a franciaországi Lionból, még a gyöngyöt és a pántlikát Csehországból hozatták.” (Decs község hivatalos web-oldala a sárközi népviseletről.)
(Decs padlóburkolat)

Egyik lépés a másik után felfelé, majd kanyar. Tudták, hogy a csigalépcső azért kanyarodik mindig balra, hogy a védekező vívóknak nagyobb legyen a mozgásterük? Na. Azért!
(Padló: Kolostor padlóburkolat Lépcső: Tokaj kicsi lépcsőlap Fal: Faragott Antik Mészkő falburkolat)

Szabálytalan, mégsem rendetlen. Korlátozott, mégis szabad. Egy kis játékosság a neki szabott keretek között. Szép, mint Japán kertben a cseresznyevirág. Nyugodt.
(Faragott Antik Mészkő falburkolat)

A zöld tea készítésénél fontos, hogy az áztatásra a legmegfelelőbb a mázatlan vörös, többször kiégetett agyagkanna, vagy raku. Fém vagy műanyag kannát semmi esetre se használj. Természetesen porcelánkannát használhatsz, de soha ne mosd el belülről, csak kiöblíteni szabad!

(A zöld tea készítésének szabályai)

(Provence Camargue burkolat)

“kékje lehervad
lenn a tavaknak
s tükre megárad,
jöjj be a házba,
vesd le ruhádat,
már esik is kint,
vesd le az inged,
mossa az eső
össze szivünket.”

(Radnóti Miklós: Bájoló)

(Provence Cassis burkolat)

“Ezüstös vízesés, kis ház a fák alatt
– Várt reánk az álomvölgy
Oly’ boldog voltam én, hogy megtaláltalak”
(Fonográf: Bengázer)

(Provence Cassis burkolat)

“Régi szelid esték, ti is emlékké nemesedtek! Költőkkel s fiatal feleségekkel koszorúzott tündöklő asztal, hova csúszol a múltak iszapján? hol van az éj, amikor még vígan szürkebarátot ittak a fürge barátok a szépszemü karcsu pohárból?” Radnóti Miklós: “A la recherche” – részlet (Grafit Modul padlóburkolat)

Azok a régivágású balatonfelvidéki falvak! Csend, balzsamos illatok, langy meleg. Kinn lenni a ház mögött, a patak partján és csak bámulni a felhők vonulását.
(Vegyes falburkolat)

A bornak idő kell! A bornak társaság kell! A jó borhoz komoly emberek kellenek, nagy beszélgetések, vagy csak csend és a legjobb szerzők időtlen művei! A borhoz környezet kell! Mert mit ér a buké és az íz, ha nem adjuk meg a módját? (Oportó padlóburkolat)

“Aznap (vagy inkább azon a héten?) Egy koszos kis földszinti ablakot néztem. S míg elsétáltam a szemközti házig, Figyelt a lány, aki csak derékig látszik.” Emil Rulez: A lány, aki csak derékig látszik (Faragott Antik Mészkő falburkolat)

Közösségi tér. Dísztelen, Csak a padlón sejlik fel a perzsaszőnyeg elegáns mintázata. Nem a cirádákra, egymásra figyelünk. Hiszen együtt vagyunk, így ünnep minden napunk.
(Padló: Perzsa padlóburkolat, Konyhapult: Mozaik 10 falburkolat)

“Tisztelt nézők és rádiót hallgatók Itt a világ végén csinálnánk egy nagy fotót” Kispál és a Borz: “Ágy, asztal, TV” (Terrasz: Káró padlóburkolat amit Flóra 60 cm ágyásszegély szalag elem vesz körbe, Járda: Faragott Antik mészkő térkő)

Csend van még, tiszta, rebbenéstelen a hajnal, az árnyékok még hosszúra nyúlnak. Hétvége. Egyedül. Talán csak én harapom a tavaszi reggel csípős csendjét, na meg a kert. Ébredezik a világ.
(Fedkő: Andreas és Faragott Antik Mészkő falburkolat)

“Szőlőből bor, ha született A borból könny, ha született Belőlünk mit tudsz, mi lehet? Szorítsd a keze-kezemet.” Ghymes: Elképzelt csók a hatalom (Faragott Antik Mészkő padlóburkolat)

Granada városa a mórok után, az őket az Ibériai-félszigetről kiszorító király, V. Károly fővárosa is lett. Ő volt az a Habsburg, akinek a birodalmában sose ment le a nap. Az Alhambra a világ nyolcadik csodája.
(Mozaik 10 falburkolat, Középen: Mór Levél díszítőelem, Felette: Barokk díszítőelem, Alatta: Bázis díszítőelem)

“csönd van a házban, az éber egér se kapargál, alszik a kert, a faág, a fatörzsben a harkály,“ Radnóti Miklós: Éjszaka
(Terasz: Káró padlóburkolat, Fal: Faragott Antik Mészkő falburkolat)

A nyár illata. Már esteledik, ma a teraszon költjük el a vacsorát, friss vulkáni bor, kellemes beszélgetés, felejthetetlen környezet.
(Barokk stukkó díszítőelem)

Reggel még illik. Sőt kötelező. Nap közben már tilos. Ez a dél-olasz cappuccino-szabály. Kár vitát nyitni róla, ahogyan kár vitatkozni arról is, jó kocsi-e az Alfa-Romeo.
(Café padlóburkolat)

Stílusos mindennapok. Felejtsük el a “kötelező rossz”-szat, a reggeli rohanást! És egészen másképp indul a nap… Na meg az esti fürdő? Gyertyafénynél?
(Jobbra: Viktóriánus falburkolat, Balra: Mozaik 10 falburkolat)

Láthatsz, hogyha tengert úszunk át,
Felhõkrõl lábat lógatunk,
Ezek mi vagyunk a szabadság vándorai
Szökünk a sötétség elõl,
Falakon átrohanunk,
Ezek mi vagyunk a szabadság vándorai”

(Demjén Ferenc: A szabadság vándorai)

(Fjord Molde)